ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ:Αμερικανοί στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν σε αεροπορική βάση

Ιράκ:Αμερικανοί στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν σε αεροπορική βάση

Περίπου πενήντα Αμερικανοί στρατιώτες έφθασαν στην επαρχία αλ Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, στο πλαίσιο μιας αποστολής υποστήριξης του ιρακινού στρατού στη σύγκρουσή του με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε απόψε (10/11/2014) το αμερικανικό Πεντάγωνο.


Οι στρατιώτες αυτοί «βρίσκονται στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ, για να εκτιμήσουν εάν και κατά πόσον οι εγκαταστάσεις εκεί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρο βοήθειας και παροχής συμβουλών και υποστήριξης στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε η πλοίαρχος Ελίσα Σμιθ, μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποστείλει 1.500 επιπλέον στρατιωτικούς στο Ιράκ, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι περίπου 50 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ επισκέπτονται την (αεροπορική βάση) αλ Άσαντ», είπε ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της μικτής επιχειρησιακής διοίκησης των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι οι δυνάμεις αυτές προετοιμάζονται για να διανείμουν όπλα σε φυλές στην περιοχή. Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικοί αυτοί έχουν προετοιμαστεί και έχουν λάβει διαταγή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Σχετικές ειδήσεις