ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Διαδηλωτές πυρπόλησαν έδρα του κυβερνώντος κόμματος

Μεξικό: Διαδηλωτές πυρπόλησαν έδρα του κυβερνώντος κόμματος

Διαδηλωτές πυρπόλησαν σήμερα (11/11/2014) την έδρα του κυβερνώντος κόμματος στην Πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, κατά τη διάρκεια μιας νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν μετά την ανακοίνωση της πιθανής εκτέλεσης των 43 φοιτητών που αγνοούνται εδώ και ενάμιση μήνα.


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων είναι συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πυρκαγιά στην έδρα του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) στο Τσιλπανσίγκο, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Γκερέρο, εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης περίπου χιλίων εκπαιδευτικών, μελών της ριζοσπαστικής πτέρυγας του συνδικάτου τους. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν οπλισμένοι με πέτρες, ρόπαλα και βόμβες Μολότοφ.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, την ώρα που πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από το διώροφο κτίριο.

Οι διαδηλώσεις οργής διαδέχονται η μία την άλλη στο Μεξικό αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή (7/11/2014), ότι οι 43 φοιτητές που εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως εκτελέστηκαν από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Την Δευτέρα διαδηλωτές απέκλεισαν για τρεις ώρες το διεθνές αεροδρόμιο του Ακαπούλκο.

Οι 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν μετά από μια επίθεση αστυνομικών και μελών του οργανωμένου εγκλήματος εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε, στην Ιγουάλα του Γκερέρο. Πολλά μέλη του καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες, ομολόγησαν ότι τους σκότωσαν και έκαψαν τα πτώματά τους.

Σχετικές ειδήσεις