ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ θα μεταβούν για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στις ΗΠΑ από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό της Κέιτ μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της, στις 8 Σεπτεμβρίου. Ο γιος τους, πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα έχει τη χαρά να δει από κοντά την εκ των ομορφότερων μεγαλουπόλεων στον κόσμο.

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ θα παραμείνει και τις τρεις ημέρες στη Νέα Υόρκη, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα μεταβεί για μία ημέρα και στην Ουάσινγκτον.

Εξάλλου η Κέιτ, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Μπιλ ντε Μπλάζιο δημάρχου της Νέας Υόρκης, την Σιρλέιν ΜακΚρέι, θα επισκεφθεί ένα τοπικό κέντρο φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα το πριγκιπικό ζευγάρι θα παρακολουθήσει έναν αγώνα μπάσκετ για να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ του NBA και βρετανικών οργανισμών των οποίων είναι προστάτες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ουίλιαμ και η Κέιτ επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον είτε ως ιδιώτες είτε επισήμως, διευκρίνισε το παλάτι. Η τελευταία επίσκεψη του ζευγαριού στις ΗΠΑ ήταν το 2011, οπότε είχαν πάει στην Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα αναμένεται επίσης να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για να παραστούν σε μια διάσκεψη κατά του λαθρεμπορίου μελών άγριων ζώων και του παράνομου εμπορίου ελεφαντοστού.

Σχετικές ειδήσεις