ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ουκρανικό MIG κατέρριψε το Boeing της Malaysia

Ρωσία: Ουκρανικό MIG κατέρριψε το Boeing της Malaysia

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για την πτήση MH17 των Malaysia Airlines που κατερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία, μετά την τελευταία αποκάλυψη των ρωσικών Αρχών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας, η οποία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες ντοκουμέντο, το αεροπλάνο που μετέφερε 298 ψυχές χτυπήθηκε από ουκρανικό MIG, ενώ όπως μετέδωσε ο σταθμός Channel 1, οι Ρώσοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταρρίψουν τον πύραυλο αέρος – αέρος, μόλις συνειδητοποίησαν ότι στοχεύει το επιβατικό αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξένα Μέσα κάνουν λόγο για προϊόν photoshop (με φωτογραφίες του 2012 από το Google Earth) και «νέο επεισόδιο στο σήριαλ της παραπληροφόρησης», καθώς Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν να παίζουν πινγκ πονγκ για το ποιος προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.

Πέντε άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμό

Εν τω μεταξύ, πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο (15/11) από πυρά πυροβολικού εναντίον του χωριού Γκορλίφκα, μιας κοινότητας που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις δημοτικές Αρχές, άλλοι 12 πολίτες τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς, η προέλευση των οποίων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα που βομβαρδίστηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ, ενώ λίγο νωρίτερα, το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι άλλοι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των αυτονομιστών ενώ δέκα τραυματίστηκαν.

Σχετικές ειδήσεις