ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Η γυναίκα που σκοτώθηκε λόγω αερόσακου ήταν έγκυος

Μαλαισία: Η γυναίκα που σκοτώθηκε λόγω αερόσακου ήταν έγκυος

Έγκυος στην τελευταία εβδομάδα της κύησης ήταν η γυναίκα από την Μαλαισία, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο στη νήσο Βόρνεο τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας ελαττωματικού αερόσακου της εταιρείας Takata που διέθετε το αυτοκίνητό της.

Η 43χρονη Λο Σουκ Λεχ οδηγούσε το αυτοκίνητό της ηλικίας 11 ετών, όταν στις 27 Ιουλίου συγκρούστηκε με άλλο όχημα στα προάστια του Σίμπου, μία πόλης στο βορειδυτικό Βόρνεο της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η Λο, η οποία φορούσε ζώνη ασφαλείας χτύπησε στον λαιμό από μεταλλικό θραύσμα διαμέτρου περίπου 2,5 εκατοστών, το οποίο αποκολλήθηκε από τον αερόσακο όταν εκείνος άνοιξε εξαιτίας της σύγκρουσης.

Η νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από "βαρύ τραύμα διάτρησης στον λαιμό".

Η Λο μαζί με τον Φιλιππινέζο σύζυγό της, 41 ετών, πραγματοποιούσαν επίσκεψη σε συγγενείς τους στο Σίμπου με αφορμή την αργία λόγω της μουσουλμανικής γιορτής Ιντ αλ Φιτρ.

Είχαν μεταβεί στο Βόρνεο από το γειτονικό Μπρουνέι όπου ζούσαν και εργάζονταν.

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, 21 ετών, που ενεπλάκη στο τροχαίο δήλωσε στο Ρόιτερς ότι κλήθηκε ασθενοφόρο στον τόπο του ατυχήματος, αλλά η Λου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από έναν οδηγό ημιφορτηγού που προσφέρθηκε να βοηθήσει.

"Μαζί με τον σύζυγό της την βάλαμε στην καρότσα του φορτηγού. Είχε μία τρύπα στον λαιμό κι αιμορραγούσε πολύ. Ο σύζυγός της είχε τυλίξει τον λαιμό της με ένα ύφασμα προσπαθώντας να ελέγξει την αιμορραγία. Ήταν ακόμη ζωντανή αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει", είπε.

Στη συνέχεια, η Λο, η οποία ήταν μητέρα ενός 7χρονου αγοριού, επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο αλλά στη διαδρομή για το νοσοκομείο εξέπνευσε, ενώ το βρέφος που κυοφορούσε--ένα κοριτσάκι--γεννήθηκε ζωντανό, αλλά δύο μέρες αργότερα πέθανε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο σύζυγός της, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία ότι το αυτοκίνητό τους εκινείτο με ταχύτητα 60-70 χλμ την ώρα, τραυματίστηκε ελαφρά χωρίς αυτό να συνδέεται με τον αερόσακο, είπε η αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις