ΚΟΣΜΟΣ

G20: «Βρώμικος» πόλεμος κατά του Πούτιν

G20: «Βρώμικος» πόλεμος κατά του Πούτιν

Ο Πούτιν δεν φαίνεται να πιέζεται από όσους προσπάθησαν να τον «στριμώξουν» με το θέμα της Ουκρανίας στη σύνοδο Κορυφής των G 20. Ο Ρώσος πρόεδρος, θα παραμείνει στην Αυστραλία μέχρι και τη λήξη της Συνόδου που είναι προγραμματισμένη για αύριο (16/11) το μεσημέρι.

Μπορεί οι «καλοθελητές» να θέλησαν να «στριμώξουν» τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά εκείνος δε φαίνεται να αποχωρεί από τη Σύνοδο Κορυφής των G20, όπως κάποιοι άφησαν να διαρρεύσει.

Εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος θα αποχωρήσει από την σύνοδο των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας νωρίτερα, εξαιτίας της κριτικής που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Ο Πούτιν θα παραμείνει στη σύνοδο μέχρι την λήξη της αύριο το μεσημέρι, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως σημείωσε, όλες οι συνομιλίες που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τους ηγέτες στη σύνοδο μέχρι στιγμής αφορούσαν αποκλειστικά την Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Οι συνομιλίες που είχε ο Πούτιν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ διήρκεσαν αναπάντεχα πολύ. Όπως δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωμάτες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ένας αξιωματούχος είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκόπευε να μην παραστεί αύριο (16/11) σε ομάδα εργασίας στο πλαίσιο της συνόδου των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και να επισπεύσει την αποχώρησή του ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», φέρεται να είπε ο Χάρπερ στον Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ. «Η απάντηση του Πούτιν στο σχόλιο του Χάρπερ δεν ήταν θετική», συμπλήρωσε ο ΜακΝτόναλτ χωρίς πάντως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Αν και πολλοί εκ των δυτικών ηγετών είχαν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν άλλαξε είτε τις δηλώσεις με τις θέσεις του αλλά ούτε και το πρόγραμμα του.

Σχετικές ειδήσεις