ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η δολοφονία Κάσινγκ

Ολάντ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η δολοφονία Κάσινγκ

Έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας αποτελεί η δολοφονία του Αμερικανού ομήρου, Πίτερ Κάσινγκ και 18 Σύρων στρατιωτών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Από τη Νέα Καληδονία, όπου μετέβη έπειτα από τη λήξη της συνόδου της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε τις εκτελέσεις τονίζοντας:

«Πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτές είναι βάρβαρες ενέργειες και αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη».

Η Γαλλία συμμετέχει στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά όχι και στη Συρία, όπου οι επιδρομές πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα την Κυριακή (16/11), οι τζιχαντιστές του ΙΚ ανέβασαν στο Ίντερνετ ένα βίντεο που, όπως υποστηρίζουν, δείχνει τον αποκεφαλισμό του Κάσινγκ και περίπου 18 Σύρων στρατιωτών. Η γνησιότητά του ακόμη εξετάζεται.

Ο 26χρονος Κάσινγκ, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, αιχμαλωτίστηκε πέρυσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις