ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματίστηκε και ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους;

Τραυματίστηκε και ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους;

Μια πληροφορία, βάσει της οποίας ο Βρετανός δήμιος ομήρων του Ισλαμικού Κράτους, γνωστός και ως «Τζιχάντ Τζον», τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών, διερευνούν οι βρετανικές Αρχές ασφαλείας.

Ο «Τζιχάντ Τζον» φέρεται να ευθύνεται για τον αποκεφαλισμό των δυο Αμερικανών δημοσιογράφων και άλλων δυο Βρετανών ομήρων του ΙΚ. Πιστεύεται πάντως ότι έχει τραυματιστεί όταν αεροπορική επίθεση έπληξε μια «σύναξη» της ηγετικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους σε μια ιρακινή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Mail. Ο αρχηγός της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, λέγεται ότι επίσης τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση σύμφωνα πάντα με το ίδιο Μέσο.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη Τρίτη ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν ο Μπαγκντάντι χτυπήθηκε κοντά στη Φαλούτζα του Ιράκ.

Σύμφωνα ωστόσο με την Mail on Sunday, η οποία επικαλείται μια νοσοκομειακή πηγή που δεν κατονομάζει, ο «Τζιχάντ Τζον», ο Μπαγκντάντι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρθηκαν (άγνωστο πόσο σοβαρά) τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, πριν οδηγηθούν στη συριακή πόλη Ράκα…

Ρoή Ειδήσεων