ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί από διαρροή σε χημικό εργοστάσιο

Τέσσερις νεκροί από διαρροή σε χημικό εργοστάσιο

Νεκροί, μετά από έκθεση σε επικίνδυνες χημικές ουσίες, είναι τέσσερις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χημικών La Porte DuPont στο Τέξας, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλος ένας εργαζόμενος του χημικού εργοστασίου, όπου απασχολούνται περίπου 320 άνθρωποι, νοσηλεύεται.

Η αιτία της φονικής διαρροής δεν έχει διευκρινιστεί και η έρευνα θα ξεκινήσει μόλις οι αρμόδιες αρχές εξασφαλίσουν ότι δεν συντρέχει πλέον κίνδυνος από τα χημικά.

Η διαρροή ήταν μεγάλη και, όπως ανέφερε ένας εργαζόμενος στην εφημερίδα Houston Chronicle, χρειάστηκαν δύο ώρες για να σταματήσει.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Καταγραφής Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών, η χημική ουσία που διέρρευσε είναι η μεθυλομερκαπτάνη, η οποία χρησιμοποιείται στην πλαστική βιομηχανία, στα φυτοφάρμακα και ως πρόσθετο υλικό στα καύσιμα των αεροσκαφών.

Η υπηρεσία Καταγραφής Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών ανέφερε ότι η μεθύλομερκαπτάνη είναι ένα άχρωμο αέριο που εμφανίζεται φυσικά και έχει οσμή σάπιου λαχανικού.

Η έκθεση ανθρώπων σε περιοχή με ανεπαρκή εξαερισμό ή σε κλειστούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

Σχετικές ειδήσεις