ΚΟΣΜΟΣ

Διάψευση από τον πατέρα του Βρετανού τζιχαντιστή

Διάψευση από τον πατέρα του Βρετανού τζιχαντιστή

Ο Βρετανός που νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι ο 20χρονος γιος του ενδέχεται να είναι μεταξύ των 16 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλισαν Σύρους στρατιώτες στην έρημο, αλλά και έναν Αμερικανό όμηρο, διέψευσε την πληροφορία μιλώντας στο BBC.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Daily Mail, ο Άχμεντ Μουτάνα είχε δηλώσει ότι ένας από τους τζιχαντιστές που εμφανίζονται στην εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ και 18 ακόμη ανδρών που εμφανίζονταν ως Σύροι στρατιώτες «έμοιαζε με τον γιο του» Νάσερ, φοιτητή Ιατρικής από το Κάρντιφ.

Όταν το βρετανικό δίκτυο επικοινώνησε μαζί του ο Μουτάνα διέψευσε ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

«Δεν του μοιάζει, υπάρχουν πολλές διαφορές», είπε κοιτώντας τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από το βίντεο. «Αυτός έχει μεγάλη μύτη, ενώ η μύτη του γιου μου είναι επίπεδη», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μουτάνα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι δεν σχολιάζει τέτοιου είδους «εικασίες».

Σύμφωνα με το BBC, ο Νάσερ Μουτάνα φέρεται να έχει εμφανιστεί σε ένα βίντεο το ΙΚ, όμως πριν πολλούς μήνες. Σε αυτό εμφανιζόταν να εκφωνεί μια ομιλία με στόχο τη στρατολόγηση τζιχαντιστών.

Σχετικές ειδήσεις