ΚΟΣΜΟΣ

Μαυροβούνιο: Παραιτήθηκε υπουργός μετά από θάνατο νεογνού

Μαυροβούνιο: Παραιτήθηκε υπουργός μετά από θάνατο νεογνού

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου, Μίοντραγκ Ραντούνοβιτς εξαιτίας του σκανδάλου με τη μόλυνση πέντε νεογνών στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της πόλης Μπιέλο Πόλιε, ένα από τα οποία πέθανε.

Στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσας, από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου μεταφέρθηκαν από την μαιευτική κλινική του νοσοκομείου του Μπιέλο Πόλιε πέντε νεογέννητα με μόλυνση, από τα οποία το ένα πέθανε και τα άλλα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου υπέβαλε χθες (18/11) την παραίτησή του, τονίζοντας ότι η διακοπή μιας ζωής που μόλις ξεκίνησε πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση και μάθημα ότι η ανευθυνότητα και η παραβίαση κανόνων και διατάξεων οδηγεί σε μη ανακτήσιμες απώλειες.

Ο κ. Ραντούνοβιτς υπογράμμισε ότι βρέφη, δυστυχώς, πεθαίνουν και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει επειδή αποτυγχάνει μέρος του συστήματος.

Ανέφερε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός, Μίλο Τζουκάνοβιτς έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Ο κ. Ραντούνοβιτς είπε ότι είναι αντικειμενικά υπεύθυνος επειδή βρίσκεται στην κορυφή της αλυσίδας του κλάδου υγείας, μέρος της οποίας απέτυχε "και έφθασε σε τέτοια κατάσταση, στην οποία είναι δυνατόν ο υπουργός Υγείας να μην είναι ενημερωμένος για τη μόλυνση που μέρες μαίνεται στην τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του Μαυροβουνίου".

Λόγω της μόλυνσης έκλεισε η γυναικολογική - μαιευτική κλινική του νοσοκομείου του Μπιέλο Πόλιε και οι ετοιμόγεννες μητέρες πηγαίνουν στη γειτονική πόλη, Μπέρανε.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου και οι επικεφαλής της κλινικής αντικαταστάθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων