ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία:Βουλευτές κακοποίησαν και σκότωσαν ανήλικα αγόρια

Βρετανία:Βουλευτές κακοποίησαν και σκότωσαν ανήλικα αγόρια

Ένας πατέρας ισχυρίζεται ότι η Σκότλαντ Γιαρντ κάλυψε τη δεκαετία του ΄80 τη δολοφονία του 8χρονου τότε παιδιού του, από βουλευτή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον πατέρα, που σήμερα είναι συνταξιούχος δικαστής, δέχτηκε το τηλεφώνημα ενός άντρα που εκπορνευόταν και ο οποίος του είπε ότι το παιδί του είχε απαχθεί και οδηγηθεί σε έναν ξενώνα όπου γίνονταν τα όργια, το 1981.

Ο πρώην δικαστής, κατέγραψε τη συνομιλία την οποία πήγε αμέσως στην αστυνομία αλλά ισχυρίστηκε ότι οι αξιωματικοί αρνήθηκαν να ερευνήσουν την καταγγελία όπου εμπλέκονταν δικαστές και πολιτικοί.

Ένας 40χρονος Βρετανός δήλωσε ότι είχε πέσει και ο ίδιος θύμα κακοποίησης ενώ ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία ενός 12χρονου αγοριού το οποίο πρώτα, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο 40χρονος άντρας δήλωσε στις αρχές ότι ήταν ένα από τα 15 παιδιά που κακοποιήθηκαν από το ισχυρό δίκτυο παιδεραστών πριν από 30 χρόνια.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ερευνούσε «πιθανές δολοφονίες» που συνδέονται με το Elm Guest House στο Μπαρνς , νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

Η νέα έρευνα ξεκίνησε όταν ο φερόμενος ως θύμα, αποκάλυψε ότι είχε δει τρία αγόρια να δολοφονούνται. Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι ήταν παρών στο στραγγαλισμό ενός παιδιού από ένα συντηρητικό βουλευτή κατά τη διάρκεια ενός σεξουαλικού παιχνιδιού.

Οι «υψηλού προφίλ» παιδεραστές κακοποιούσαν ανήλικα παιδιά σε διάφορες τοποθεσίες του Λονδίνου στη δεκαετία του 1970 και του 1980.

Η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ονομάσει την υπόθεση «Fair bank» ενώ την έκλεισε με «συνοπτικές» διαδικασίες στο τέλος της δεκαετίας του 90.

Το περασμένο όμως καλοκαίρι, νέες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας όταν ένας άντρας κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού αρκετές φορές από βουλευτές και υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, δήλωσε την Τρίτη (18/11) ότι θα στηρίξει την έρευνα για τους ισχυρισμούς, αρκεί να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να τα αποδεικνύουν.

Σχετικές ειδήσεις