ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ καταδίκασε την Ισπανία για την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ καταδίκασε την Ισπανία για την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ καταδίκασε σήμερα (19/11) την ψήφιση από το κοινοβούλιο της Ισπανίας υπέρ του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Παλαιστίνης, ένα βήμα που είχε κάνει ήδη πρώτη η Σουηδία στα τέλη Οκτωβρίου.


"Το ψήφισμα του ισπανικού κοινοβουλίου δεν μπορεί παρά να απομακρύνει τις πιθανότητες επίτευξης μιας διευθέτησης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς αυτή ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να υιοθετήσουν ακόμη πιο ακραίες θέσεις", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών

"Θα έπρεπε καλύτερα το ισπανικό κοινοβούλιο να καταδικάσει την φρικτή σφαγή που Παλαιστίνιοι διέπραξαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ", προσθέτει το υπουργείο αναφερόμενο στη χθεσινή επίθεση εναντίον συναγωγής κατά την οποία τέσσερις εβραίοι πιστοί σκοτώθηκαν καθώς και ένας αστυνομικός. Οι δύο παλαιστίνιοι δράστες της επίθεσης έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Στο ψήφισμα του ισπανικού κοινοβουλίου διευκρινίζεται ωστόσο ότι η αναγνώριση αυτή πρέπει να γίνει ύστερα από διαπραγμάτευση μεταξύ των πλευρών και ζητεί από την κυβέρνηση Ραχόι να ενεργήσει "σε συντονισμό" με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Δυστυχώς βλέπουμε στην Ευρώπη μια αυξανόμενη στήριξη στη μονομερή στρατηγική των Παλαιστινίων", δήλωσε με αποδοκιμασία ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν. "Μια τέτοια τυφλή στήριξη προς τους Παλαιστίνιους δεν χρησιμεύει ούτε στις διαπραγματεύσεις ούτε στο ζήτημα της ειρήνης".

Σχετικές ειδήσεις