ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Η FARC θα απελευθερώσει τον στρατηγό Αλζάρτε

Κολομβία: Η FARC θα απελευθερώσει τον στρατηγό Αλζάρτε

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι εκπρόσωποι των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) συμφώνησαν στους όρους της απελευθέρωσης «το συντομότερο δυνατόν» του στρατηγού Ρούμπεν Αλζάτε των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ο οποίος συνελήφθη από τους αντάρτες την Κυριακή (16/11).

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σχετικά με τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του στρατηγού Ρούμπεν Αλζάτε και τριών ακόμη στρατιωτών το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα» είπε ο Κουβανός διπλωμάτης Ροδόλφο Μπενίτεθ που συνοδευόταν από τη Νορβηγίδα συνάδελφό του Ρίτα Σάντμπεργκ. Η Κούβα και η Νορβηγία είναι οι δύο χώρες εγγυήτριες στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Αβάνα.

Η απελευθέρωση του στρατηγού Αλζάτε είναι ζωτικής σημασίας καθώς η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει αναστείλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έως ότου αφεθεί ελεύθερος ο στρατηγός. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στοχεύουν στον τερματισμό του μακροβιότερου εμφυλίου πολέμου της Λατινικής Αμερικής, που έχει σκοτώσει περίπου 200.000 άτομα στα 50 χρόνια που διαρκεί.

Σχετικές ειδήσεις