ΚΟΣΜΟΣ

Παράπονα Ρέντσι για τις διαδοχικές απεργίες

Παράπονα Ρέντσι για τις διαδοχικές απεργίες

Το παράπονό του για τις συνεχόμενες απεργίες εις βάρος της κυβέρνησής του εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

«Οι απεργίες κατά της κυβέρνησής μου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ εμείς προσπαθούμε μόνον να συμβάλουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Ρέντσι, μιλώντας σε ιταλικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία, σήμερα χωρίζεται στα δυο, ανάμεσα σε όσους δείχνουν μοιρολατρία και σε όσους θέλουν να κοιτάξουν μπροστά».

«Θέλω να ευχηθώ, πάντως, ότι καλύτερο σε όσους στο παρελθόν δεν απέργησαν ποτέ, ενώ τώρα διαδηλώνουν συνέχεια», πρόσθεσε με νόημα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Ο πρωθυπουργός μας μιλά μόνον με όσους του δίνουν δίκιο, και δεν καταλαβαίνει ότι αφού οι εργαζόμενοι γέμισαν τα συνδικάτα στις 25 του περασμένου Οκτωβρίου, και από την στιγμή που οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται θα έπρεπε, μάλλον, να εισακουσθούν τα δίκια των εργαζομένων αυτών», απάντησε η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 12 Δεκεμβρίου, τα συνδικάτα Cgil, Uil και Ugl, προκήρυξαν πανεθνική απεργία κατά της οικονομικής πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης.

Το συνδικάτο Cisl αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην πανιταλική απεργία, αλλά α συμμετάσχει στην γενική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα, στην πόλη Πάρμα της βόρειας Ιταλίας σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με μέλη των αριστερών «κοινωνικών κέντρων», συνδικαλιστές και ανέργους, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά της επίσκεψης του Ρέντσι στην πόλη.

Η αστυνομία απομάκρυνε με γκλομπ τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να πλησιάσουν στο δημαρχείο της Πάρμα, όπου μετέβη ο Ιταλός πρωθυπουργός για να συναντήσει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και να συζητήσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις, μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας το οποίο έπληξε την Βόρεια Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις