ΚΟΣΜΟΣ

Βαγιεκάνο: Προσφέρει στέγη στην 85χρονη που της έκαναν έξωση

Βαγιεκάνο: Προσφέρει στέγη στην 85χρονη που της έκαναν έξωση

Να βοηθήσει την ηλικιωμένη γυναίκα που της έκαναν έξωση από το διαμέρισμα όπου διέμενε, καθώς είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο του γιου της, δεσμεύτηκε η Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η 85χρονη Κάρμεν Μαρτίνεθ ξέσπασε σε λυγμούς την περασμένη Παρασκευή (21/11) όταν της έκαναν έξωση από το διαμέρισμά όπου ζούσε τα τελευταία 50 χρόνια, προκαλώντας συγκίνηση σε πολλούς Ισπανούς, αλλά και τη σπάνια αντίδραση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

σε μια χώρα που έχει συγκλονιστεί, από την έναρξη της κρίσης το 2008, από το κύμα εξώσεων ιδιοκτητών που δε μπορούν πια να πληρώσουν τα χρέη τους.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι», ανέφερε, αδυνατώντας να κρύψει τη συγκίνησή της, η 85χρονη, η οποία κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, όπου εδρεύουν και οι «franjirrojos».

Την ίδια ώρα, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, οι λέξεις - κλειδιά (hashtags) «#YoSoyCarmen» (#ΕγώΕίμαιηΚάρμεν) και «Rayo Vallecano» συμπεριλαμβάνονται στα πιο δημοφιλή θέματα που συζητούνται σήμερα (23/11).

«Όχι μόνο εγώ, αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα: στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη», ανακοίνωσε χθες ο Πάκο Χέμεθ, προπονητής της Ράγιο Βαγεκάνο, ομάδας με έναν από τους μικρότερους προϋπολογισμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Αυτή η περίπτωση ειδικά, γιατί είναι γυναίκα από τη συνοικία μας, μας αφορά ως ομάδα», πρόσθεσε ο Χέμεθ, σημειώνοντας πως η διοίκηση της ομάδας θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα την ακριβή βοήθεια που θα προσφέρει στη γυναίκα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της ομάδας, η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια και ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο επισήμαναν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση για τη 85χρονη, η οποία φιλοξενείται προσωρινά από τον εγγονό της.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάρμεν Μαρτίνεθ εκδιώχθηκε από το σπίτι της καθώς ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο που είχε λάβει ο γιος της από έναν ιδιώτη και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.
Η ιστορία αυτή έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους πολίτες της χώρας, όπου οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν προκαλέσει την οργή τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους…