ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία κατέβαλλε επιδόματα ανεργίας σε τζιχαντιστές!

Η Δανία κατέβαλλε επιδόματα ανεργίας σε τζιχαντιστές!

Επιδόματα ανεργίας σε 28 άτομα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατέβαλλε η Δανία!

Όπως επιβεβαίωσε πάντως η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας (PET) στην εφημερίδα BT, από τους 28 δικαιούχους, οι 15 έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν τα χρήματα, οι 8 περιπτώσεις τελούν υπό διερεύνηση, ενώ οι 5 εξ αυτών απαλλάχθηκαν ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων…

«Είναι απίστευτα σημαντικό να μην είμαστε αφελείς», δήλωσε στην εφημερίδα η υπουργός Δικαιοσύνης Μέτε Φρέντρικσεν, ερωτηθείσα για τα στοιχεία που προήλθαν μετά τη διασταύρωση των αρχείων από πολλές διοικητικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δανία είναι μία από τις πλέον γενναιόδωρες χώρες σε ό,τι αφορά την καταβολή επιδόματος ανεργίας, το οποίο ενδέχεται να φθάσει μέχρι και τις 801 κορόνες (108 ευρώ) την ημέρα για μια περίοδο 2 ετών!

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ούτε εάν οι δικαιούχοι, που ερευνώνται, συνεχίζουν να λαμβάνουν τα επιδόματα, ούτε πόσοι από αυτούς είναι Δανοί υπήκοοι ή αλλοδαποί.

Μεταξύ πάντως των χωρών της Δύσης που αριθμούν τους περισσότερους τζιχαντιστές, η Δανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από το Βέλγιο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, μάλιστα, «περισσότεροι από 100» κάτοικοι της χώρας έφυγαν προκειμένου να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ωστόσο ένας Δανός που ειδικεύεται στα θέματα της Μέσης Ανατολής, ο Νάσερ Κάντερ, υποστήριξε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, καθώς η συγκεκριμένη εκτίμηση χρονολογείται από τον Ιούνιο…

«Ο αριθμός αυξάνεται σε πολλές χώρες, γιατί λοιπόν να μη γίνεται το ίδιο στην περίπτωση της Δανίας;», διερωτήθηκε σε δηλώσεις του στη βελγική εφημερίδα Berlingske.