ΚΟΣΜΟΣ

Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στην Ατλάντα

Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στην Ατλάντα

Ένας Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης που βρισκόταν στη δυτική Αφρική και ενδέχεται να έχει εκτεθεί στον ιό Έμπολα μεταφέρθηκε στο Emory University Hospital στην Ατλάντα.

Ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί και θα παρακολουθείται για πιθανά σημάδια μόλυνσης. Το νοσοκομείο δεν έδωσε πληροφορίες για τον χρόνο άφιξης του ασθενούς, ούτε τα στοιχεία του «από σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής και σύμφωνα με τις επιθυμίες του».

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας όρισαν 35 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Emory University Hospital, ως κέντρα θεραπείας από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίστηκαν οι περιπτώσεις των δύο πρώτων Αμερικανών οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον Έμπολα, ενώ εργάζονταν στη δυτική Αφρική. Εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, καθώς μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 17.111 στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε αλλά και 6.055 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις