ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ έχει βαθιές ρίζες

Ομπάμα: Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ έχει βαθιές ρίζες

Προσπαθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, με όλες του τις δυνάμεις, να βρει διέξοδο στο καυτό πρόβλημα με τις συνεχείς διαδηλώσεις στις ΗΠΑ λόγω των τελευταίων αποκρουστικών γεγονότων αστυνομικής και ρατσιστικής βίας που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Μιλώντας σε συνέντευξή του και ευρισκόμενος σε ανοιχτή συνομιία με το κοινό, κατά τη διάρκεια εκπομπής στο συνδρομητικό κανάλι BET (Black Entertainment Television), ο Μπαράκ Ομπάμα έβαλε ξανά στο κέντρο της υπόθεσης το ζήτημα της φυλής και το πώς το αντιμετωπίζει η αμερικανική κοινωνία.

Επανέλαβε πως έχει προχωρήσει πολύ και αυτό «καλλιεργεί ελπίδες για μεγαλύτερη πρόοδο».

«Δεν μπορούμε να εξισώσουμε όσα συμβαίνουν σήμερα με ότι γινόταν πριν από 50 χρόνια, κι αν μιλήσετε στους γονείς και τους παππούδες σας, θα σας πουν ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, ίσως όχι καλά σε κάποια μέρη, αλλά καλύτερα» είπε.

Παρόλα αυτά, σημείωσε πως ο ρατσισμός είναι «κάτι (που έχει) που βαθιές ρίζες στην κοινωνία μας, βαθιές ρίζες στην ιστορία μας».

Έδωσε μάλιστα και μία συμβουλή στους νέους είναι να έχουν επιμονή γιατί «κατά κανόνα η πρόοδος γίνεται με βήματα, σταδιακά».

«Στην αντιμετώπιση κάτι τόσο βαθιά ριζωμένο όπως ο ρατσισμός ή η προκατάληψη, πρέεπι να είσαι σε εγρήγορση αλλά πρέπει και να αναγνωρίσεις ότι θα χρειαστεί χρόνος για να το αλλάξεις» είπε.

Σχετικές ειδήσεις