ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μετεωρολογική «βόμβα» πλήττει τη χώρα

Βρετανία: Μετεωρολογική «βόμβα» πλήττει τη χώρα

Άνεμοι με ταχύτητα έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα, χιονοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν τις τελευταίες ώρες τη Βρετανία.

Η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met), εξέδωσε από εχθές (09/12/2014) «πορτοκαλί συναγερμό» για ολόκληρη την χώρα.

Η πρόβλεψη μπορεί να αλλάξει, είπε ο εκπρόσωπος της Met, καθώς δυο διαφορετικά αντίθετης κατεύθυνσης συστήματα θα πλήξουν την χώρα.Οι δυτικές ακτογραμμές- αναφέρεται στην ανακοίνωση - θα πληγούν από ανέμους ταχύτητας έως 113 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στην ενδοχώρα η ταχύτητα τους θα είναι έως 80 - 90 χιλιόμετρα την ώρα.

Ανάλογη προειδοποίηση έχει εκδοθεί και για την ακτοπλοϊα, κάνοντας λόγο για πιθανή ένταση των ανέμων έως 8 μποφόρ, ίσως και 9 τις επόμενες ημέρες.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούνται από μια «μετεωρολογική βόμβα» όπως το ονομάζουν οι μετεωρολόγοι ή αλλιώς κυκλογένεση, που κινείται μεν βόρεια της Βρετανίας και προβλέπεται να περάσει πάνω από την Ισλανδία, αλλά πιστεύεται ότι παρά την απόσταση θα επηρεάσει όλη την χώρα. Οι δυνατοί άνεμοι που θα συνοδεύονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα παγετού στις ανατολικές περιοχές, καθώς το χαμηλό βαρομετρικό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις