ΚΟΣΜΟΣ

Μαλάλα: ονειρεύεται να γίνει κάποτε πρωθυπουργός

Μαλάλα: ονειρεύεται να γίνει κάποτε πρωθυπουργός

Η νεαρή Πακιστανή που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, έχει ακόμη το ίδιο όνειρο για την εκπαίδευση των γυναικών στη χώρα της και δεν αποκλείει να ακολουθήσει πολιτική καριέρα.

Λίγο πριν την απονομή του βραβείου Νόμπελ, η Πακιστανή ακριβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, δήλωνε ότι ελπίζει να κάνει καριέρα στην πολιτική και ίσως κάποια μέρα να διεκδικήσει ακόμη και την πρωθυπουργία στην πατρίδα της.

Η νεαρή κοπέλα από το Πακιστάν που τον Οκτώβριο του 2012 δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα για την εκστρατεία της υπέρ της εκπαίδευσης των γυναικών στη χώρα, μοιράζεται το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρθι, υπερασπιστή των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Θέλω να υπηρετήσω τη χώρα μου και το όνειρό μου είναι να εξελιχθεί κι αυτή έτσι ώστε κάθε παιδί που ζει εκεί να έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση», δήλωσε η Μαλάλα Γιουσαφζάι στον ανταποκριτή του BBC στο Όσλο, όπου βρίσκεται για την τελετή απονομής. Ανέφερε επίσης ότι πηγή έμπνευσης για εκείνη είναι η Μπεναζίρ Μπούτο, η γυναίκα που διετέλεσε δυο φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν, προτού δολοφονηθεί το 2007.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι η πιο νέα μεταξύ των βραβευθέντων με Νόμπελ. Ένα βραβείο που όπως λέει «της δίνει ελπίδα, κουράγιο και την κάνει να αισθάνεται πιο δυνατή, γιατί βλέπει ότι έχει πολύ κόσμο στο πλευρό της».
(Πηγή: BBC)

Σχετικές ειδήσεις