ΚΟΣΜΟΣ

Γονείς-τέρατα σκότωσαν την κόρη τους με αναψυκτικό

Γονείς-τέρατα σκότωσαν την κόρη τους με αναψυκτικό

Σε 35 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι γονείς-τέρατα της 5χρονηςΑλέξα Λίνμπουμ, στις ΗΠΑ.

Το κοριτσάκι είχε πιει από το ποτήρι της θετής της μητέρας μια γουλιά αναψυκτικό, κάτι που οι γονείς θεώρησαν μεγάλο σφάλμα... Έτσι, για τιμωρία την ανάγκασαν να πιει πάνω από δύο λίτρα αναψυκτικό.

Η 5χρονη Αλέξα Λίνμπουμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Τενεσί την 1η Ιανουαρίου του 2012, σε κωματώδη κατάσταση από τον πατέρα της, Ράνταλ–Λι Βον, και τη θετή μητέρα της, Μαίρη–Λι Βον.

Οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός, καθώς διέγνωσαν στο παιδί εκτεταμένες εγκεφαλικές ζημιές, με αποτέλεσμα η μικρή να πεθάνει δύο ημέρες αργότερα.

Δύο χρόνια μετά από εκείνο το ανατριχιαστικό περιστατικό, οι τοπικές αρχές οδηγήθηκαν στη λύση της υπόθεσης, ανακαλύπτοντας τις συνθήκες βίας και κτηνωδίας που επικρατούσαν στο σπίτι των Βον.

Όπως αποδείχθηκε από την τοξικολογική έρευνα, οι εκτεταμένες ζημιές στον εγκέφαλο της άτυχης Αλέξα προκλήθηκαν έπειτα από αναγκαστική κατάποση μεγάλης ποσότητας αναψυκτικού.

Οι γονείς–κτήνη δικάστηκαν για δολοφονία πρώτου βαθμού, για εγκατάλειψη ανηλίκου και εκτεταμένη χρήση βίας. Τα υπόλοιπα πέντε παιδιά της οικογένειας πέρασαν στα χέρια της κοινωνικής πρόνοιας.

Οι γονείς ομολόγησαν το έγκλημά τους και θα οδηγηθούν στη φυλακή, όπως αποφάσισε το δικαστήριο του Τενεσί τη Δευτέρα (08/12/14).

Σχετικές ειδήσεις