ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις σε Βενεζουελάνους ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Κυρώσεις σε Βενεζουελάνους ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Έτοιμος να υπογράψει νόμο που εγκρίθηκε απο το Κογκρέσο και ο οποίος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας που πιστεύεται ότι παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των πολυήμερων αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων του 2014, είναι ο Μπαράκ Ομπάμα.

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί το εύρος των κυρώσεων κατά των αξιωματούχων της κυβέρνησης του Νίκολας Μαδούρο το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι σε αυτές θα περιλαμβάνεται η απαγόρευση έκδοσης βίζας και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων όσων κυβερνητικών αξιωματούχων εμπλέκονται στην παραβίαση των δικαιωμάτων των διαδηλωτών.

Με το νέο νόμο η Ουάσιγκτον κατηγορεί τους αξιωματούχους της Βενεζουέλας για καταστολή των πολιτικών αντιπάλων τους στη διάρκεια των τρίμηνων πολύνεκρων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κατά της εγκληματικότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την σχετική νομοθεσία την Τετάρτη δυο ημέρες αφότου ο νόμος είχε εγκριθεί και από την Αμερικανική Γερουσία.

Σχετικές ειδήσεις