ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άλλους τέσσερις «βλάσφημους»

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άλλους τέσσερις «βλάσφημους»

Τέσσερις άνδρες με την κατηγορία της βλασφημίας, αποκεφάλισε η αυτοανακηρυχθείσα αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι άνδρες αποκεφαλίστηκαν στην ύπαιθρο, δυτικά της πόλης Χομς από την ισλαμική αστυνομία του ΙΚ», επεσήμανε χαρακτηριστικά η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωσε μια παρόμοια εκτέλεση την περασμένη Τρίτη (9/12), όταν τζιχαντιστές αποκεφάλισαν έναν άνδρα στην πλατεία μιας πόλης στη βόρεια Συρία.

Στο μεταξύ, κάτοικοι και ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι το ΙΚ έχει αποκεφαλίσει και λιθοβολήσει μέχρι θανάτου πολλούς ανθρώπους στις περιοχές που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ, για πράξεις που θεώρησε ότι παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο, όπως η μοιχεία, η κλοπή και η βλασφημία.

Παράλληλα, το ΙΚ έχει σκοτώσει αντίπαλους μαχητές με αντίστοιχες μεθόδους και εκτός του πεδίου μάχης, ενώ καθιέρωσε μέχρι και περιπολίες για να ελέγχουν τη συμπεριφορά των κατοίκων στις περιοχές που ελέγχει.

Εξάλλου, το Παρατηρητήριο - σύμφωνα με το οποίο το ΙΚ έχει σκοτώσει 1.432 Σύρους εκτός των πεδίων των μαχών από το τέλος Ιουνίου, όταν και ίδρυσε το χαλιφάτο του – ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου έναν ακόμη άνδρα και μία γυναίκα, τους οποίους είχαν κατηγορήσει για μοιχεία, στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία μετά την προσευχή της Παρασκευής…

Σχετικές ειδήσεις