ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Πληθαίνουν τα θύματα από την κατολίσθηση

Ινδονησία: Πληθαίνουν τα θύματα από την κατολίσθηση

Βαρύ εξοπλισμό για να καθορίσουν τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο της κατολίσθησης στην κεντρική Ιάβα, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την Κυριακή (14/12) τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία.

Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματούχους, από την κατολίσθηση που «κατάπιε» ένα ολόκληρο χωριό, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άτομα, ενώ άλλοι 76 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί, στρατιώτες και εθελοντές, χρησιμοποιούσαν μέχρι χθες Σάββατο τα γυμνά τους χέρια, αλλά και αυτοσχέδια εργαλεία για να αναζητήσουν επιζώντες και να καθαρίσουν την περιοχή, ενώ σήμερα στις επιχειρήσεις συμμετέχουν άλλοι 2.000 διασώστες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Παρασκευή στο χωριό Τζέμπλουνγκ, στην κεντρική Ιάβα, περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα.
Ο Σουτόπο Πουργό Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εθνικών Καταστροφών, δήλωσε ότι 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 76 αγνοούνται. Την ίδια ώρα, 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 577 αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων