ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάθηκαν

Ρουμανία: τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάθηκαν

Έρευνα για την εξάρθρωση ομάδας που πλαστογραφούσε έγγραφα και αποσπούσε παράνομα, ευρωπαϊκά κονδύλια, διενεργεί η εισαγγελία της διεύθυνσης ερευνών για οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία στη Ρουμανία. Το υπουργείο ευρωπαϊκών πόρων μεταξύ των σημείων της έρευνας.

Το υπουργείο ευρωπαϊκών πόρων της Ρουμανίας βρίσκεται μεταξύ των 37 σημείων στο Βουκουρέστι και στις επαρχίες Ίλφοβ και Ιασίου, όπου διενεργήθηκαν έλεγχοι από εισαγγελείς της Διεύθυνσης Ερευνών για το Οργανωμένο Έγκλημα και την Τρομοκρατία της χώρας (DIICOT).

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης, με στόχο την εξάρθρωση ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος με «ειδίκευση» στη φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη χρήση και παρουσίαση πλαστών εγγράφων και καταστάσεων για να λαμβάνουν, με παράνομο τρόπο, κονδύλια από τον ενοποιημένο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της DIICOT, την περίοδο 2010 - 2014 στις περιοχές Βουκουρεστίου - Ίλφοβ και στην περιοχή της Μολδαβίας ομάδα που δρούσε σε πολλά επίπεδα ανέπτυξε δραστηριότητες με τη μέθοδο της πυραμίδας.

Η ομάδα διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ καθώς εξασφάλιζε πόρους με πλαστά έγγραφα. Η οργανωμένη ομάδα κατηγορείται ότι επέφερε απώλειες ύψους 27 εκ. ευρώ, διαπράττοντας απάτη με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.


(Πηγές: agerpres, ΑΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις