ΚΟΣΜΟΣ

Ζημιές άνω των 800.000 ευρώ στη Ζυρίχη

Ζημιές άνω των 800.000 ευρώ στη Ζυρίχη

Ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ελβετικά φράγκα (περίπου 800.000 ευρώ) προκάλεσαν οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Ζυρίχης το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αστυνομία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες στα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθεροι, πρόσθεσε η αστυνομία που έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν όσα είδαν.

Περίπου 200 ταραξίες, πολλοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, έκαναν γυαλιά-καρφιά το κέντρο της Ζυρίχης διαμαρτυρόμενοι για τον "μικροαστικό ευπρεπισμό" της μεγαλύτερης πόλης της Ελβετίας.

Μετά τις ταραχές, που αιφνιδίασαν την ελβετική αστυνομία, έγιναν πάμπολλες καταγγελίες για βανδαλισμούς και λεηλασίες. Για παράδειγμα, ένας κοσμηματοπώλης κατήγγειλε ότι του έκλεψαν κοσμήματα αξίας 100.000 ελβετικών φράγκων.

Οι περίπου 200 διαδηλωτές έσπασαν πολλά τζάμια και βιτρίνες, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, πυρπόλησαν πολυτελή αυτοκίνητα και έσπασαν τα μηχανήματα εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Ζημιές υπέστησαν και πολλά περιπολικά της αστυνομίας η οποία εκτιμά ότι το συνολικό κόστος από τις ταραχές ξεπερνά το 1 εκατομμύριο φράγκα. Επίσης, τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, στα μάτια και στα αυτιά.

Από τους τέσσερις συλληφθέντες που αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι, μόνο ο ένας κατηγορείται για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Σχετικές ειδήσεις