ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν σχεδίαζαν να ταμπουρωθούν στο σχολείο

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν σχεδίαζαν να ταμπουρωθούν στο σχολείο

Καμία απαίτηση, αρχίζοντας απλά να δολοφονούν τους αθώους μαθητές μόλις μπήκαν στο κτίριο, πρόβαλαν οι Ταλιμπάν που σκόρπισαν το θάνατο στο σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσάβαρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν πήραν ομήρους, άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο υποδοχής», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως «οι επίλεκτοι μαχητές του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν που διέπραξαν την επίθεση, είχαν μαζί τους μερίδες τροφής που θα μπορούσαν να διαρκέσουν ημέρες», πρόσθεσε, γεγονός που υποδεικνύει ότι σκόπευαν να πάρουν ομήρους και να οχυρωθούν μέσα στο κτίριο του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 μαθητές και 9 μέλη του προσωπικού του σχολείου, σκοτώθηκαν από την επίθεση των Ταλιμπάν, οι οποίοι - όπως επιβεβαίωσε ο Μπάτζουα - «φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά».

Παράλληλα, ο Πακιστανός υποστράτηγος κατέστησε σαφές για μία ακόμη φορά πως «ο στρατός είναι αποφασισμένος να πατάξει την τρομοκρατία και να κερδίσει τη μάχη», διαβεβαιώνοντας πως οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις θα «αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σχετικές ειδήσεις