ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μ.Λεπέν στην Κομισιόν, με φόντο την Ελλάδα

Επίθεση Μ.Λεπέν στην Κομισιόν, με φόντο την Ελλάδα

Κόλαφος κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν. Η οποία, μέσω της ιστοσελίδας του ακροδεξιού κόμματος, κατηγορεί την Κομισιόν πως διολισθαίνει όλο και περισσότερο προς στον ολοκληρωτισμό, με τις παρεμβάσεις και τις υποδείξεις της στην προεδρική εκλογή στην Ελλάδα.

«Δεν αποτελεί έκπληξη η υποστήριξη από την Κομισιόν του Σταύρου Δήμα, πρώην Επιτρόπου και επίσημου υποψηφίου της ελληνικής κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Στόχος είναι να αποκλεισθεί κάθε πιθανότητα αλλαγής, ή ακόμα ουσιαστικής συζήτησης για το πόσο βάσιμες είναι οι ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας» αναφέρει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου. Η οποία, ακολούθως, καταδίκασε «απερίφραστα την παρέμβαση της Κομισιόν στις εθνικές εκλογές». Κι ενθάρρυνε τον ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του «να καταδικάσουν, στις κάλπες, τους υποψηφίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών, που έχουν φέρει οικτρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς: μείωση του μέσου εισοδήματος από το 2009 κατά 35%, εκτόξευση της ανεργίας στο 26%, επισφαλές σύστημα Υγείας, συνεχή επιδείνωση του δημοσίου χρέους στο 174% ΑΕΠ».

Η Μαρίν Λεπέν καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Οι Έλληνες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους, καθώς και το σύνολο των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συμφέρον να τροφοδοτούν καθημερινά και όλο περισσότερο τον προβληματισμό και τη συζήτηση γύρω από τη λιτότητα και το ευρώ και να υπερασπίζονται ως απειλούμενο θησαυρό την εθνική τους δημοκρατία».

Σχετικές ειδήσεις