ΚΟΣΜΟΣ

Ο άγνωστος Φιντέλ: Οι γυναίκες, το ψάρεμα και οι φιλίες

Ο άγνωστος Φιντέλ: Οι γυναίκες, το ψάρεμα και οι φιλίες

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την πιο τρυφερή πλευρά του ιστορικού ηγέτη της Κούβας. Ο οποίος εμφανίζεται χαλαρός ενώ ψαρεύει ή σε τρυφερά ενσταντανέ με μία γυναίκα που φορά στο λαιμό στεφάνι από λουλούδια.

Σε μία άλλη φωτογραφία, το έμβλημα της κουβανικής επανάστασης εμφανίζεται δίπλα στον Τσε Γκεβάρα ενώ υποδέχονται τον δικτάτορα της Ινδονησίας, Σουχάρτο, στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ένα άλλο καρέ παρουσιάζει τον Κάστρο, στα εγκαίνια εργοστασίου, να πίνει Coca Cola!

Τις φωτογραφίες είχε τραβήξει ο Αλμπέρτο Κόρδα, ο προσωπικός φωτογράφος του Φιντέλ και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ιστορικό κλικ του Τσε Γκεβάρα.

Τα αρνητικά των φωτογραφιών αγοράστηκαν για μόλις 20 δολλάρια, σε μία υπαίθρια αγορά της Αβάνας, πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.

Ο άνθρωπος που τα κρατούσε στο συρτάρι του, ένας «βετεράνος» της διαφήμισης, λέει πως τυχαία διαπίστωσε την ιστορική αξία αυτών των φωτογραφιών, όταν παρόμοια καρέ δημοπρατήθηκαν από τον Οίκο Σόθμπις για 50.000 δολλάρια.

Ο Ρον Τέλπνερ αποκαλύπτει, μάλιστα, πως ο άνθρωπος που του τα πούλησε, του είχε πει πως ήταν ο προσωπικός φωτογράφος του Κάστρο αλλά δεν τον πίστεψε.

Σχετικές ειδήσεις