ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Υπονόμευση του έθνους, ο έλεγχος γεννήσεων

Ερντογάν: Υπονόμευση του έθνους, ο έλεγχος γεννήσεων

Ο Τούρκος πρόεδρος, προσκεκλημένος στο γάμο ενός ζευγαριού χθες, κάλεσε τους νεόνυμφους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, προκειμένου να τονώσουν τα ποσοστά γεννήσεων στην Τουρκία.

Πρόκειται για μία «συμβουλή» που συνηθίζει ο πρόεδρος, ο οποίος εκφράζει συχνά πυκνά την ανησυχία του για ενδεχόμενη μείωση των γεννήσεων που θα υπονομεύσει το έθνος. Αυτή τη φορά, μάλιστα, χαρακτήρισε τον έλεγχο γεννήσεων μία μορφή «προδοσίας».

«Για χρόνια διέπρατταν την προδοσία του ελέγχου των γεννήσεων σε αυτή τη χώρα, επιδιώκοντας να αφανίσουν το γένος μας. Η γενεαλογία είναι πολύ σημαντική, τόσο από οικονομική, όσο και από πνευματική άποψη», υποστήριξε ο Ερντογάν, μάρτυρας στον γάμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Ένα ή δυο παιδιά, αυτό δεν αρκεί. Για να ενισχυθεί το έθνος μας, έχουμε ανάγκη έναν πληθυσμό πιο δυναμικό και πιο νέο. Το χρειαζόμαστε αυτό για να οδηγήσουμε την Τουρκία ξανά στο επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών. Ένα (παιδί) είναι συνώνυμο με τη μοναξιά, δύο με την αντιπαλότητα, τρία με την ισορροπία, τέσσερα με την αφθονία. Και ο Αλλάχ φροντίζει τα υπόλοιπα».

Τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν, πιστός μουσουλμάνος, χαρακτήρισε την ιδέα της ισότητας ανδρών και γυναικών αφύσικη και κατηγόρησε τις φεμινίστριες ότι αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημασία που έχει η μητρότητα.

Το 2012, ο νυν πρόεδρος—τότε πρωθυπουργός—της Τουρκίας είχε αποπειραθεί να θέσει εκτός νόμου τις αμβλώσεις, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του εν μέσω της κατακραυγής την οποία προκάλεσε η πρωτοβουλία εκείνη.

Σχετικές ειδήσεις