ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πρόσβαση ακτιβιστών σε πληγείσες περιοχές

Συρία: Πρόσβαση ακτιβιστών σε πληγείσες περιοχές

Την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στο Χαλέπι, την υπό πολιορκία συνοικία Μουανταμίγια της Δαμασκού καθώς και την Γούτα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, υποσχέθηκε η κυβέρνηση Άσαντ.

Η συριακή κυβέρνηση ενέκρινε τη διανομή φαρμάκων και χειρουργικών αναλώσιμων στις τρεις περιοχές της χώρας, όπου μέχρι πρόσφατα αδυνατούσαν να φτάσουν μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων, με την υπόνοια πως τα φάρμακα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για να βοηθήσουν μαχητές που είχαν τραυματιστεί

«Είναι κάτι το οποίο διαπραγματευόμαστε, μετά τα προσκόμματα που μας είχαν θέσει, συναντηθήκαμε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Υπάρχει μία προθυμία από τον υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εξωτερικών. Διακρίνουμε μία θετική προοπτική» τόνισε η Ελίζαμπεθ Χοφ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τη Συρία.

«Μας είχαν επιβληθεί κάποιοι περιορισμοί κατά το παρελθόν σε σχέση με την παράδοση χειρουργικών αναλώσιμων, συριγγών, αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τώρα» επισήμανε.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι 4,7 εκατομμύρια Σύροι ζουν σε περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 241.000 ανθρώπων που παραμένουν υπό πολιορκία είτε από τις κυβερνητικές δυνάμεις είτε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις