ΚΟΣΜΟΣ

Β.Κορέα: Μαγείρεψαν μωρό κρατούμενης και το τάισαν σε σκυλιά

Β.Κορέα: Μαγείρεψαν μωρό κρατούμενης και το τάισαν σε σκυλιά

Φρικιαστικές αποκαλύψεις που αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος νους, φέρνει στο φως της δημοσιότητας έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την «Independent», η οποία επικαλείται πηγές του διεθνούς οργανισμού, «φρουροί σε φυλακή της χώρας μαγείρεψαν το μωρό μιας κρατούμενης και το έδωσαν για φαγητό στα σκυλιά»!

Παράλληλα, στην έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν μερικούς μήνες γίνονται χιλιάδες αναφορές σε βιασμούς, αμβλώσεις με τη βία και υποχρεωτική ασιτία.

«Ο Αν Μιονγκ Τσουλ, πρώην φρουρός σε φυλακή έκανε λόγο για συχνά περιστατικά βιασμού κρατουμένων από φρουρούς. Σε μία περίπτωση, ένα θύμα έμεινε έγκυος και γέννησε, ωστόσο οι φρουροί μαγείρεψαν το μωρό της και το τάισαν στα σκυλιά», δήλωσε στο Reuters η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, η οποία αναφέρθηκε σε μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα.

Βάσει μάλιστα αυτών, όσες γυναίκες έμεναν έγκυες από σεξουαλική κακοποίηση σωφρονιστικών υπαλλήλων, είτε στέλνονταν σε καταναγκαστικά έργα για να αποβάλουν λόγω της σκληρής εργασίας, είτε εκτελούνταν!

Σύμφωνα πάντα με τον Αν Μιονγκ Τσουλ, μία άλλη φορά, υπάλληλος, αφού έδεσε με πετονιά ένα κομμάτι κρέας, ανάγκασε μία γυμνή κρατούμενη όχι μόνο να μπουσουλίσει στο πάτωμα, αλλά και να πηδήξει στον αέρα για να το πιάσει λες και ήταν σκύλος.

Ήταν μάλιστα τέτοια η εξαθλίωση, που ορισμένοι από τους 120.000 περίπου κρατούμενους που υπολογίζεται ότι κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Β. Κορέα, αναγκάζονταν να ξεχωρίσουν κομμάτια καλαμποκιού από περιττώματα αγελάδων, προκειμένου να βάλουν κάποιο είδος τροφής στο στόμα τους…

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως η ηγεσία της Πιονκγιάνκ διαψεύδει, από την πλευρά της, την έκθεση, κάνοντας λόγο για σκευωρία και ψεύτικες, κατασκευασμένες ειδήσεις.

Σχετικές ειδήσεις