ΚΟΣΜΟΣ

Ρόλινγκ Στόουν: Έρευνα του Κολούμπια για τον ομαδικό βιασμό

Ρόλινγκ Στόουν: Έρευνα του Κολούμπια για τον ομαδικό βιασμό

Να ερευνήσει ένα αμφισβητούμενο άρθρο που δημοσίευσε το Νοέμβριο και το οποίο περιείχε κατηγορίες για ομαδικό βιασμό σε μια αδελφότητα της πανεπιστημιούπολης, ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια το περιοδικό «Ρόλινγκ Στόουν».

Σε μια κίνηση σπάνια για έναν εκδοτικό οργανισμό, το μουσικό περιοδικό ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα, για τον οποίο λέει πως είχε ανακολουθίες και εκδοτικά σφάλματα.

«Το Ρόλινγκ Στόουν συμφώνησε να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεσή μας, χωρίς καμιά επιμέλεια, στον ιστότοπό του, καθώς και σημαντικά αποσπάσματα στο περιοδικό», αναφέρει σε δήλωσή της η Σχολή Δημοσιογραφίας του Κολούμπια, το οποίο έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη.

Το άρθρο των 9.000 λέξεων περιέγραφε μια επίθεση, το 2012, σε μια γυναίκα ατά τη διάρκεια ενός πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι της αδελφότητας ΦΚΨ, καθώς και την αποτυχία του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια να αντιδράσει. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε μάλιστα τις δραστηριότητες της αδελφότητας μετά τη δημοσίευση του άρθρου, το οποίο μπορεί να ανανέωσε τις ανησυχίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, ωστόσο στοιχεία του ρεπορτάζ ελέγχθηκαν και επικρίθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως το Ρόλινγκ Στόουν ανακοίνωσε στις 5 Δεκεμβρίου πως δεν έπρεπε να εμπιστευθεί την καταγγέλλουσα, η οποία αναφέρεται μόνο ως Τζάκι. Στη συνέχεια αναθεώρησε τη δήλωση αυτή, λέγοντας πως για τα προβλήματα δεν έφταιγε το φερόμενο θύμα.

«Το περιοδικό ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια να εξετάσει τη συντακτική διαδικασία που οδήγησε στη δημοσίευση αυτής της ιστορίας», αναφέρει ο εκδότης Γιαν Ουένερ σε ένα σημείωμα που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του Ρόλινγκ Στόουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών Μέσων ενημέρωσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το Ρόλινγκ Στόουν δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα του Reuters για σχόλιο.

Σχετικές ειδήσεις