ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Ούτζντα

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Ούτζντα

Τουλάχιστον 100 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν τη Δευτέρα (22/12/2014) μεταξύ διαμαρτυρόμενων φοιτητών και αστυνομικών σε μία πανεπιστημιούπολη στην Ούντζα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των τραυματιών κυμαίνεται γύρω στους 100, περιλαμβανομένων 62 ανδρών των βοηθητικών δυνάμεων σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Economiste, πολλοί εκ των οποίων έχουν «εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας».

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το ένα μάτι του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκου (AMDH), την ώρα που η αστυνομία έχει προχωρήσει προς το παρόν σε «μία σύλληψη» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αντιθέτως ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στο να διευκρινιστεί ένας ακριβής αριθμός των τραυματιών στις τάξεις των διαδηλωτών καθώς οι φοιτητές δε μεταβαίνουν στα νοσοκομεία καθώς φοβούνται ότι θα συλληφθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν σήμερα στην Ούτζντα «έπειτα από αίτημα της πρυτανείας του πανεπιστημίου Μοχάμεντ Α΄» όπου οι φοιτητές εμπόδιζαν την πρόσβαση στις αίθουσες όπου διδάσκονται ορισμένα από τα μεταπτυχιακά μαθήματα.

Πρόκειται για φοιτητές της νομικής που πραγματοποιούν μια αποχή 30 ημερών διαμαρτυρόμενοι για τους τρόπους με τους οποίους διεξάγονται οι εξετάσεις, σύμφωνα με τον Τύπο.