ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία - Ουκρανία: Η αναβολή και το νέο στρατιωτικό δόγμα

Ρωσία - Ουκρανία: Η αναβολή και το νέο στρατιωτικό δόγμα

Η Μόσχα προσαρμόζει το στρατιωτικό δόγμα της στον απόηχο της κρίσης στην Ουκρανία και με το βλέμμα στην ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Αναβλήθηκαν, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις, οι συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Μινσκ, μεταξύ ουκρανικής κυβέρνησης και φιλο-Ρώσων ανταρτών.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε το νέο στρατιωτικό δόγμα της χώρας, στο οποίο αναφέρεται ότι οι κυριότεροι εξωτερικοί κίνδυνοι είναι η επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και η αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επίσης, οι βασικοί εσωτερικοί κίνδυνοι για τη Ρωσία είναι οι δραστηριότητες για την αποσταθεροποίησή της και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Ρωσία προσαρμόζει τους στρατηγικούς της στόχους ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία και της ενίσχυσης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Την αλλαγή του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Ποπόφ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

(Πηγές: BBC, ΑΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις