ΚΟΣΜΟΣ

Norman Atlantic: Το απόλυτο χάος - 80 διασωθέντες εκτός λίστας επιβατών!

Norman Atlantic: Το απόλυτο χάος - 80 διασωθέντες εκτός λίστας επιβατών!

Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, σχετικά με τον αριθμό των διασωθέντων και των αγνοουμένων του φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic.

Τη σύγχυση επιτείνει και ρεπορτάζ της RAI που κάνει λόγο για, εκτός καταλόγου, ονόματα.

Σύμφωνα με την ιταλική κρατική τηλεόραση, 80 εκ των διασωθέντων, δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα. Όπως εικάζεται, ίσως πρόκειται για ανθρώπους που βρέθηκαν παράνομα στο πλοίο κι ως εκ τούτου τα ονόματά τους δεν έχουν περιληφθεί σε κατάλογο επιβατών.

Αντιφατικές, όμως, είναι οι πληροφορίες όχι μόνο για τον αριθμό των διασωθέντων αλλά και όσων επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επικαλούμενο νωρίτερα το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης rcc που έχει την ευθύνη της επιχείρησης, ανέφερε, ότι διασώθηκαν συνολικά 432 άτομα (επιβάτες και πλήρωμα).

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού είχε αναφέρει ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή που έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία με τη λίστα των διασωθέντων, με αυτή που έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.
Το πρώτο σήμα του υπουργείου είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα.

Από την πλευρά τους οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic ανέρχονται σε 8 και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν.
Στον κατάλογο των επιβαινόντων σύμφωνα με την ιταλική πλευρά περιλαμβάνονται 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 είναι επιβάτες.

Το πλοίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παραμένει κοντά στις Αλβανικές ακτές σε απόσταση 5 με 6 ναυτικών μιλίων και κοντά του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.
Σύμφωνα με μέλος σκάφους που βρίσκεται στο σημείο, στο πλοίο δεν βρίσκεται κανένα μέλος του πληρώματος και οποιαδήποτε απόπειρα για ρυμούλ

Σχετικές ειδήσεις