ΚΟΣΜΟΣ

Norman Atlantic: Η ξεχωριστή φωτογραφία διασωθέντα

Norman Atlantic: Η ξεχωριστή φωτογραφία διασωθέντα

Αν και… μπαρουτοκαπνισμένος, η χαρά είναι ανείπωτη και ζωγραφισμένη στα χείλη ενός Βρετανού που κατάφερε να βγει ζωντανός από τη φλεγόμενη κόλαση του «Norman Atlantic».

Ο λόγος για τον Νικ Τσάνινγκ-Ουίλιαμς, ο οποίος περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε μέσα στο πλοίο, αφότου έπιασε φωτιά νωρίς το πρωί της Κυριακής (28/12) στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

«Υπήρξαν στιγμές όπου ένιωσα τον απόλυτο τρόμο. Όταν οι φλόγες έγλειφαν περιμετρικά το πλοίο και δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως ερχόταν βοήθεια (...) νιώσαμε αδύναμοι», αφηγήθηκε συγκλονισμένος και με κατάμαυρο ακόμα πρόσωπο.

Ο Βρετανός (διδάσκει ιππασία στην Αθήνα), βρισκόταν στο πλοίο μαζί με την Ελληνίδα αρραβωνιαστικιά του, Ρεγγίνα, την οποία αντάμωσε ξανά σε νοσοκομείο στην Ιταλία, αφού διεσώθη πριν από εκείνον.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική επανένωση, καθώς είχαμε χωριστεί ο ένας από τον άλλο για αρκετές ώρες», εκμυστηρεύτηκε ο Τσάνινγκ-Ουίλιαμς, τονίζοντας επίσης ότι είχε σχεδόν χάσει την ελπίδα ότι θα ξέφευγε από το φλεγόμενο πλοίο.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν εκείνος, καθώς το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο από κάπνα, είχε μαυρίσει. Μου έστειλε επίσης μία φωτογραφία όταν έκανε ένα ντους και τότε μπόρεσα να δω ότι ήταν εκείνος!», εξήγησε με ανακούφιση η μητέρα του, Ντότι Τσάνινγκ-Ουίλιαμς, στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC 2, συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για την πιο αστεία εικόνα (που έχω ποτέ δει), μόλις το αρχικό σοκ πέρασε».

«Ήταν εξαιτίας των λαδιών που είχαν διαρρεύσει παρά του καπνού», εξήγησε ο Βρετανός διασωθείς στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ενώ περιέγραφε πώς βοήθησε τα μέλη του πληρώματος στις πολυάριθμες απόπειρές τους να δέσουν το πλοίο στα ρυμουλκά.

Σημειώνεται ότι οι ιταλικές αρχές κινητοποίησαν 4 ρυμουλκά πλοία με στόχο να οδηγήσουν το Norman Atlantic στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όμως τελικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν αυτήν την προσπάθεια εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπισαν.

Σχετικές ειδήσεις