ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Λευκή Πρωτοχρονιά (pics)

Ιταλία: Λευκή Πρωτοχρονιά (pics)

Ντυμένες στα λευκά με έντονες χιονοπτώσεις αλλά και σοβαρά προβλήματα είπαν «καλημέρα» στο 2015, πολλές περιοχές στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Καλυμένες από χιόνι, με παγωνιά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της Ιταλίας την καινούργια χρονιά.
Το κεντρικό κομμάτι της χώρας, αλλά και ο νότος, και οι ακτές της Αδριατικής αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς η θερμοκρασία έπεσε έως τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις διεκόπησαν ακόμη και στη Σικελία, σε πολλές περιοχές της οποίας η κατάσταση κρίθηκε κρίσημη.
Τεράστιες καθυστερήσεις και προβλήματα έπληξαν και το οδικό δίκτυο παρά τις μεγάλες προσπάθειες να μείνουν ανοιχτές κεντρικές αρτηρίες. Επτακόσια χιλιόμετρα του οδικού δικτύόυ καλύφθηκαν από χιόνι.

Φλορεντία και Περούτζα καλημέρισαν το 2015 με πολύ χιόνι ενώ χιόνισε και στο Σαλέρνο, για πρώτη φορά από το 1985.
Στο καταφύγιο Φρανκέτι, το θερμόμετρο έδειξε -18,3 βαθμούς, σε υψόμετρο 2.433 μέτρων.

Στους αυτοκινητόδρομους Α24 και Α25 η χιονόπτωση είναι πυκνή και στον Α14 μέχριτο βόρειο τμήμα της Πεσκάρα πέφτει χιονόνερο και χιόνι.
Τα αεοδρόμια στη Νάπολη και το Μπάρι, παρέμειναν για ώρες κλειστά. Στη Νάπολη οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης πάγωσαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και εκτεταμένες περιοχές έμειναν χωρίς νερό.

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: Ansa)

Σχετικές ειδήσεις