ΚΟΣΜΟΣ

Νέο Δελχί: Περισσότεροι οι βιασμοί το 2014

Νέο Δελχί: Περισσότεροι οι βιασμοί το 2014

Αύξηση κατά σχεδόν ένα τρίτο σημείωσαν το 2014 οι βιασμοί στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται το υψηλό ποσοστό των κρουσμάτων βίας στην πρωτεύουσα της Ινδιας. Στοιχεία της ινδικής αστυνομίας δείχνουν ότι ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί κατέγραψε 2.069 υποθέσεις βιασμού στην πόλη από τον Ιανουάριο του 2014 ως τις 15 Δεκεμβρίου, έναντι 1.571 την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 31,6%, δήλωσε ο διοικητής της Μπιμ Σεν Μπάσι στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Το Νέο Δελχί αποκαλείται «η πρωτεύουσα των βιασμών» μετά τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη χώρα και οδήγησε τις αρχές να σκληρύνουν τους νόμους που αφορούν τη σεξουαλική βία.

Η δημοσιοποίηση των στατιστικών αυτών στοιχείων συμπίπτει με την απόφαση της ινδικής δικαιοσύνης να παραταθεί κατά τρεις ημέρες η κράτηση ενός οδηγού ταξί της υπηρεσίας Uber, ο οποίος φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο αυτοκίνητό του στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, η αύξηση του ποσοστού των βιασμών δεν σημαίνει ότι το Νέο Δελχί είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες από άλλες ινδικές πόλεις, αλλά μάλλον ότι τα θύματα καταγγέλλουν πιο εύκολα τις επιθέσεις που δέχονται.

Κ. ΤΖ.

(Πηγές: Reuters, ΑΠΕ)