ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση γοητείας ετοιμάζει ο Ρέντσι στη γερμανίδα Καγκελάριο

Επίθεση γοητείας ετοιμάζει ο Ρέντσι στη γερμανίδα Καγκελάριο

Δύο μέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές, οι ηγέτες Ιταλίας και Γερμανίας, των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών, θα συναντηθούν στη Φλωρεντία, με τον πρωθυπουργό Ρέντσι να ελπίζει πως η ομορφιά της πόλης θα κερδίσει την Καγκελάριο Μέρκελ.

Η διμερής συνάντηση κορυφής, η οποία , όπως δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στην ιταλική εφημερίδα La Nazione, θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιανουαρίου και θα φέρει στο ίδιο τραπέζι τον Ιταλό, που επιδιώκει μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία και έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, και τη Γερμανίδα, που επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές δαπανών.

"Η καγκελάριος και εγώ έχουμε μία καλή προσωπική σχέση, αλλά οι απόψεις μας διαφέρουν ορισμένες φορές", είπε ο Ματέο Ρέντσι προαναγγέλλοντας τα σχέδιά του για μία επίθεση γοητείας προς τη Μέρκελ.
"Οταν μού είπε ότι δεν έχει επισκεφθεί παρά μία φορά την Φλωρεντία, εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία να την προσκαλέσω", είπε.

Ο Ματέο Ρέντσι οργανώνει το τετ α τετ δείπνο του με την Αγγελα Μέρκελ σε μία από τις μεγαλοπρεπείς αίθουσες του Παλάτσο Βέκιο, του ιστορικού κτιρίου του 14ου αιώνα που φιλοξενεί το δημαρχείο της Φλωρεντίας, και στη συνέχεια μία περιήγηση στη Galleria Uffizi, με κορύφωση την επίσκεψη της επομένης στον "Δαυίδ" του Μιχαήλ Αγγελου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές, που έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Ματέο Ρέντσι ελπίζει ότι η γοητεία του γενέτειράς του θα έχει επίδραση στην 60χρονη καγκελάριο. "Ο Ντοστογέφσκι έλεγε ότι η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο. Ας δούμε αν μπορεί να σώσει επίσης την Ευρώπη", δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός στην εφημερίδα.

Σχετικές ειδήσεις