ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Κατά της φύλαξης των συνόρων από τον στρατό

Βουλγαρία: Κατά της φύλαξης των συνόρων από τον στρατό

Κατά του ενδεχομένου να φυλάει ο στρατός της Βουλγαρίας τα σύνορα της χώρας με την Τουρκία προκειμένου να αναχαιτιστεί το προσφυγικό «κύμα», τάχθηκε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος τόνισε, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Darik, ότι δεν είναι λογική ιδέα η φύλαξη των συνόρων με τη συμμετοχή μονάδων του βουλγαρικού στρατού, καθώς αυτό θα είχε δυνάμει σοβαρές συνέπειες στις εξωτερικές σχέσεις της Βουλγαρίας.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει να τεθεί ο βουλγαρικός στρατός στα σύνορα, όταν δεν υπάρχει στρατός από την άλλη πλευρά, υπαινισσόμενος το ενδεχόμενο σκάνδαλο που θα μπορούσε να προκληθεί εάν η Βουλγαρία ανέπτυσσε στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορά της με μια σύμμαχο χώρα, όπως η Τουρκία.

Ο κ. Πλέβνελιεφ χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη αδιανόητη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα βρει εν τέλει την κατάλληλη λύση, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρόεδρο, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας θα πρέπει να βρει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις καθώς και τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση στα σύνορα.

Σχετικές ειδήσεις