ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Νέοι πυροβολισμοί - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Παρίσι: Νέοι πυροβολισμοί - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Νέα επίθεση με πυρά κατά αστυνομικών σημειώθηκε πριν από λίγο σε προάστιο του Παρισιού, όπως μεταδίδει το BFM TV - Συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος τελικά δεν είναι ο δράστης.

Όπως αναφέρεται, γύρω στις 8.00 το πρωί (τοπική ώρα), ένας άνδρας, που φορούσε αλεξίσφαιρο και μαύρα ρούχα επιτέθηκε και πυροβόλησε με αυτόματο όπλο κατά αστυνομικών, στο προάστιο Montrouge, στο νότο του Παρισιού. Στη συνέχεια διέφυγε με κατεύθυνση προς κοντινό σταθμό του μετρό.

Δυο αστυνομικοί έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, εκ των οποίων μια γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Monde.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο, ηλικίας 52 ετών, όμως όπως έγινε γνωστό ο άνδρας τελικά δεν συνδέεται τελικά με την επίθεση.

Το αυτοκίνητο του ενόπλου εντοπίστηκε από τις αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της νέας επίθεσης.

Το περιστατικό ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν συνδέεται με τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση, στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρει το BFM TV, οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, όταν ο άνδρας κατέβηκε από ένα λευκό αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ εναντίον τους με αυτόματο όπλο.

Στη συνέχεια έφυγε με κατεύθυνση κοντινό σταθμό του μετρό.

Στο Παρίσι οι αρχές έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού του συστήματος Vigipirate στο ύψιστο επίπεδο, ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής επίθεσης συνεχίζεται, με τις αρχές να πραγματοποιούν επτά προσαγωγές ατόμων από το περιβάλλον των αδελφών που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι για το μακελειό.

Σχετικές ειδήσεις