ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: «Εγώ άνοιξα την πόρτα στους μακελάρηδες»

Charlie Hebdo: «Εγώ άνοιξα την πόρτα στους μακελάρηδες»

Σοκάρει η αφήγηση της σκιτσογράφου του Charlie Hebdo Corrine Rey (η οποία υπογράφει με το ψευδώνυμο «Coco»). Όπως είπε ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους των 12 ανθρώπων εχθές (07/01/2015) στο Παρίσι.

Η 32χρονη σκιτσογράφος όπως είπε, είχε πάει να πάρει την κόρη της από το νηπιαγωγείο και την ώρα που έφτασε έξω από τα γραφεία του περιοδικού οι δολοφόνοι ήταν εκεί.

«Όταν έφτασα στα γραφεία του Charlie Hebdo, δύο βαριά οπλισμένοι κουκουλοφόροι περίμεναν στην είσοδο. Απείλησαν να σκοτώσουν εμένα και την κόρη μου αν δεν πληκτρολογούσα τον κωδικό ασφαλείας στην πόρτα, γι' αυτό τους άνοιξα», λέει η γυναίκα.

Η Rey και η κόρη της ανέβηκαν μαζί με τους δράστες στα γραφεία του περιοδικού, όπου και κρύφτηκαν κάτω από ένα γραφείο, και είδαν τους δολοφόνους να εκτελούν τους συναδέλφους της σκιτσογράφους.

«Είδα να σκοτώνουν τον Wolinski και τον Cabu», είπε η Rey. «Το συμβάν διήρκεσε πέντε λεπτά. Οι δολοφόνοι μιλούσαν άπταιστα γαλλικά και υποστήριζαν ότι ήταν από την Αλ Κάιντα», δήλωσε η σκιτσογράφος.

Σχετικές ειδήσεις