ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: 7 άτομα του περιβάλλοντος των καταζητούμενων αδελφών κρατούνται

Charlie Hebdo: 7 άτομα του περιβάλλοντος των καταζητούμενων αδελφών κρατούνται

Επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1.

Δικαστική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επτά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο καταζητούμενων αδελφών, που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης, έχουν συλληφθεί.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι οι δράστες της επίθεσης "τελούσαν χωρίς αμφιβολία υπό παρακολούθηση" από τις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει "μηδενικός κίνδυνος" και επισημαίνοντας τις "δυσκολίες" που προκαλεί στην αστυνομία "ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που συνιστούν εν δυνάμει κίνδυνο".

Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων αδελφών, των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, απηύθυνε έκκληση για μαρτυρίες και προειδοποιεί ότι οι δύο "είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι".

Ο ύποπτος ως συνεργός τους, ο Χαμίντ Μουράντ, 18 ετών, παραδόθηκε στην αστυνομία του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές ειδήσεις