ΚΟΣΜΟΣ

Στην ίδια ομάδα τζιχαντιστών με τους Κουασί ο δράστης του Montrouge

Στην ίδια ομάδα τζιχαντιστών με τους Κουασί ο δράστης του Montrouge

Στην ίδια ομάδα τζιχαντιστών φέρονται να ανήκουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Point, ο δράστης της ένοπλης επίθεσης εχθές στο Montrouge με τους αδελφούς Κουασί, τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο δράστης της επίθεσης στο Montrouge ήταν και αυτός μέλος της ομάδας των τζιχαντιστών της περιοχής Buttes-Chaumont, στην οποία ανήκαν τα δυο αδέλφια.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που έλαβε χώρα εχθές (08/01/2015) στο Montrouge, στο νότο του Παρισιού.

Από την χθεσινή επίθεση μια νεαρή, εκπαιδευόμενη αστυνομικός έχασε τη ζωή της και ένας ακόμα αστυνομικός τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τη Figaro, οι αρχές πραγματοποίησαν δυο συλλήψεις ατόμων από το περιβάλλον του δράστη.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

"Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο", δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".

Πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Σχετικές ειδήσεις