ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μπόκο Χαράμ δολοφόνησε 2.000 άτομα σε μία επίθεση»

«Η Μπόκο Χαράμ δολοφόνησε 2.000 άτομα σε μία επίθεση»

Την πλέον πολύνεκρη από τις δεκάδες επιθέσεις της φέρεται να εξαπέλυσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Μπόκο Χαράμ, καθώς η κατάκτηση της πόλης Μπάγκα φέρεται να συνδυάστηκε με τη σφαγή τουλάχιστον 2.000 πολιτών!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τη Διεθνή Αμνηστία, τα θύματα είναι τόσα πολλά που δεν μπορεί καν να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός τους, εντούτοις πιστεύεται ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 2.000.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για να ανακτήσουν από τα μέλη της Μπόκο Χαράμ την πόλη Μπάγκα.

Στο μεταξύ, πυρά όπλων και βαρέων πυροβόλων ακούγονταν σήμερα (9/1) στα προάστια της πόλης Νταματούρου, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε.

Κάτοικοι της πόλης είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ενεπλάκησαν σε μάχες με τις ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας στην πόλη αυτή, 130 χλμ. από την Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο.

Η επίθεση της Μπόκο Χαράμ μοιάζει να εξαπολύθηκε σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός προκειμένου να αποσπάσει από τους ισλαμιστές την πόλη Μπάγκα.

«Οι επιτιθέμενοι έφθασαν περί τις 19:30 (σ.σ. 20:30 ώρα Ελλάδας) κι άνοιξαν πυρ κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», δήλωσε ο Μουχτάρ Σάνι, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της πόλης Νταματούρου.

Άνδρες του στρατού προσπαθούν να απωθήσουν τους ισλαμιστές ενόπλους. Σύμφωνα με τον Αϊσατού Μπάλα, ο οποίος ζει κοντά στην περιοχή όπου σημειώνονται μάχες, «όλοι οι δρόμοι έχουν ερημώσει. Όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και το μόνο που ακούμε είναι οι κρότοι των εκρήξεων».

Σχετικές ειδήσεις