ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίθεση σε εφημερίδα που δημοσίευσε σκίτσα της Charlie Hebdo

Γερμανία: Επίθεση σε εφημερίδα που δημοσίευσε σκίτσα της Charlie Hebdo

Δύο άτομα συνελλήφθησαν για την επίθεση που έγινε στη Hamburger Morgenpost.

Νωρίς σήμερα το πρωί έγινε επίθεση στην εφημερίδα με πέτρες ενώ στη συνέχεια ένας εμπρηστικός μηχανισμός προκάλεσε πυρκαγιά.Δύο αίθουσες της εφημερίδας υπέστησαν ζημιές. Η εφημερίδα του Αμβούργου είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Για την ακρίβεια η εφημερίδα είχε αναδημοσιεύσει αμέσως μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, 3 σκίτσα του με τίτλο «Πρέπει να υπάρχει τόση πολλή ελευθερία».

Η εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας έχει σχέση με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών αλλά τόνισε ότι αυτό αποτελεί βασικό θέμα που θα εξεταστεί στην έρευνα.

Επικαλούμενη πηγή της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag εκτιμά σήμερα ότι η σφαγή στο Charlie Hebdo πιθανόν να προαναγγέλλει κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές. Η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προανήγγειλαν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις