Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η πορεία απάντηση στην τρομοκρατία και τον φανατισμό

Σοφία Βεργοπούλου

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αλλά και ηγέτες από όλον τον κόσμο αναμένεται να διαδηλώσουν στο Παρίσι, εις μνήμη των 17 νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία αλλά και ολόκληρον τον κόσμο.

Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια, τόνισε ο ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.
Η διαδήλωση θα είναι απίστευτη. Θα μείνει στην ιστορία... Θα είναι χαρακτηριστικής της αξιοπρέπειας του γαλλικού λαού, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls. Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να μας καταστρέψουν. Θα τους δώσουμε την καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε.

Ο πρόεδρος Φρανουά Ολάντ καθώς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα καγελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι είναι μεταξύ των ηγετών που θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Στην κινητοποίηση θα μετέχει και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

charlie

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και ήδη έξτρα μονάδες στρατού έχουν φτάσει στο Παρίσι για να διασφαλίσουν ότι δε θα υπάρξουν παρατράγουδα. Περίπου 2.200 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να θωρακίσουν την κινητοποίηση.

Εν τω μεταξύ οι επιζήσαντες συντάκτες του Charlie Hebdo θα εκδώσουν την Τετάρτη (14/1)ένα ειδικό τεύχος το οποίο θα διανεμηθεί και εκτός Γαλλίας. Θα τυπωθούν ένα εκατομμύριο τεύχη (το σύνηθες κασέ είναι 60.000 τεύχη) και όπως έγινε γνωστό τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στις οικογένειες των 12 ατόμων που σκοτώθηκαν στην επίθεση στα γραφεία του Charlei Hebdo.