ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών ομήρων

Γαλλία: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών ομήρων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων Εβραίων που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Ενας νεαρός ο οποίος είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook "Je suis Charlie", ένας φοιτητής και δύο οικογενειάρχες είναι οι τέσσερις άνθρωποι που σκοτώθηκαν την Παρασκευή (10/01) κατά την επίθεση στο σούπερ μάρκετ κασέρ στην Πορτ ντε Βενσέν, όπως αποκάλυψε το Συμβούλιο Αντιπροσώπευσης των Εβραϊκών Οργανώσεων της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον Γιοχάν Κοέν, 23 ετών, υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, τον Γιοχάβ Ατάμπ, 22 ετών, φοιτητή τυνησιακής καταγωγής, τον Φρανσουά-Μισέλ Σααντά, συνταξιούχο 64 ετών και τον Φιλίπ Μπραχάμ, 45 ετών, στέλεχος εταιρείας Πληροφορικής.

Ο Γιοχάν Κοέν ήταν ο εγγονός του γνωστού εβραιο-τυνήσιου τραγουδιστή Ντούχα, που πέθανε τον Δεκέμβριο. Οι γονείς του κατάγονται από την Αλγερία και την Τυνησία και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία τη δεκαετία του ΄60. Στην σελίδα του στο Facebook είχε αναρτήσει "Je suis Charlie".

Ο Γιοχάβ Χατάμπ προέρχεται από οικογένεια με επτά παιδιά που κατοικεί στην Τυνησία. Εκείνος ήταν φοιτητής στο Παρίσι και ζούσε μόνος. Ο πατέρας του είναι διευθυντής εβραϊκού σχολείου στην Τύνιδα, όπου ζει η οικογένεια που έφθασε απόψε στο Παρίσι.

Ο Φρανσουά Μισέλ Σααντά, γεννημένος στην Τύνιδα, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά που ζουν στο Ισραήλ. Περιγράφεται ως υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην ευτυχία της οικογενειάς του.

Ο Φιλίπ Μπραχάμ, αδελφός του ραβίνου της συναγωγής του Παντέν, περιγράφεται ως "αφοσιωμένος και πάντοτε έτοιμος να εξυπηρετήσει του άλλους".